Logo CSV

telefoon: 010 450 58 08
e-mail: info@decsv.nl

Duikerlaan 402
2903AC Capelle aan den IJssel
Postbus 194
2900 AD Capelle a/d IJssel

Hoofdluis

Hoofdluis is vervelend. Gelukkig komt het op de CSV nog maar weinig voor dankzij onze maatregelen. Iedereen kan hoofdluis krijgen, het heeft niets met hygiëne te maken. De hoofdluis loopt van de haren van de één over naar de ander. Dat kan via het hoofd maar ook via kleding, ook als die aan de kapstok hangt.

Verschijnselen van hoofdluis zijn jeuk. Door het krabben kunnen wondjes ontstaan die uiteindelijk kunnen leiden tot pijnlijke ontstekingen. Hoofdluis wordt behandeld met een speciale shampoo of lotion en aanvullende maatregelen zoals het op hoge graden (60 graden of hoger) wassen van kleding, beddengoed en speelgoed van stof. Stop kleding die niet gewassen kan worden twee weken in een afgesloten plastic zak. Doe dit ook met borstels en kammen of vervang deze. Als er toch sprake is van hoofdluis op school, wordt alle kleding in afgesloten plastic zakken of de speciale luizentas opgeborgen.

Regelmatig controleren we de kinderen op hoofdluis ter preventie. Heeft uw kind hoofdluis? Meld dit dan direct bij de groepsleerkracht, zo kunnen we verdere verspreiding voorkomen.